Landnummer 0041

Ben je gebeld door een nummer dat begint met 0041? Of heb je zo’n nummer ergens anders zien staan? Dan wil je natuurlijk wel weten om welk land het gaat. Hieronder leg ik je precies uit welk land het landnummer 0041 hoort en ook maak ik je duidelijk wat de bijbehorende landcodes en netnummers zijn.

Het landnummer 0041

Wordt je gebeld door een telefoonnummer dat met 0041 begint, dan heb je te maken met een beller vanuit Zwitserland. Alle telefoonnummers in de Europese Gemeenschappen beginnen met 00. Hierna worden twee unieke extra cijfers toegevoegd, die specifiek bedoeld zijn voor het desbetreffende land. In veel gevallen, bijvoorbeeld wanneer je mobiel belt, kunnen de eerste twee cijfers worden vervangen door een plusje. Het telefoonnummer begint dan dus met +41.

Landcodes

Landnummer 0041
De vlag van Zwitserland

Naast een eigen landnummer voor alle telefoonnummers in het land, beschikt Zwitserland ook over een eigen landcode. Overigens geldt dit voor alle erkende landen in de wereld. Op grond van de ISO 3166-1 norm krijgt elk land een geheel eigen set van codes: een landcode van twee letters, een landcode van drie letters en een landcode van drie cijfers.

De Zwitserse landcode in twee cijfers is CH. Deze afkorting komt oorspronkelijk van de Latijnse naam voor Zwitserland: Confœderatio Helvetica. Je kunt deze twee letterige afkorting onder meer tegenkomen op Zwitserse auto’s en als extensie op Zwitserse websites.

Wanneer de drie letterige landcode van Zwitserland gebruikt wordt, kun je hem herkennen als CHE. In cijfers wordt Zwitserland aangeduid met de landcode 756.

Netnummers

Naast het landnummer 0041 werkt men in Zwitserland tevens met netnummers. Net als in Nederland geven ook hier de netnummers aan in welke regio het telefoontoestel zich bevindt.

Uiteraard geldt dit alleen voor de vaste telefoonnummers in het Alpenland. Ook in Zwitserland zijn er bepaalde netnummers die horen bij een grote stad en netnummers die een grotere, dunner bevolkte regio beslaan. Het netnummer van de Zwitserse hoofdstad Bern is 031. Wil je bellen naar Genève, dan kies je na het landnummer en bijbehorende netnummer 022.

Een vast nummer in het Berner Oberland begin met 033. Overigens mag je de eerste 0 van het netnummer weglaten als je het landnummer er al voor zet. Zo begint het telefoonnummer in Bern niet met 0041031, maar met 004131.

Correctie of een vraag stellen? Reageer hieronder.

Meer:

2 gedachten over “Landnummer 0041”

Plaats een reactie