Landnummer 0046

Ben je op zoek naar de herkomst van het landnummer 0046 of meer informatie over landnummer 0046? Dan ben je op de goede plek terecht gekomen. Landnummer 0046 is het landnummer toegekend aan Zweden, officieel ook wel het Koninkrijk Zweden. Wil je dus een telefoontje plegen naar dit prachtige Scandinavische land moet je voor het nationale telefoonnummer 0046 intoetsen.

Over landnummer 0046

Het echte landnummer van Zweden is niet 0046, maar wel 46. Toch noteren we dit vaak als 0046 of +46. Dat heeft alles te maken met het

Landnummer 0046
De vlag van Zweden

bestaan van de zogenaamde internationale toegangscode, ook wel exit code genaamd. Dit is de code die je moet intoetsen om een internationaal telefoongesprek te kunnen voeren en is in de meeste landen 00.

Omdat sommige landen toch een andere cijfercombinatie gebruiken is er bij officiële afspraak voor gekozen dit als een plusteken te noteren. Wil je bijvoorbeeld vanuit Nederland naar het Zweedse nummer 987 654 321 bellen? Dan tik je eerst 00 in, vervolgens 46 en ten slotte 987 654 321.

Een leuke tip voor wie vaak in het buitenland vertoeft of voor wie altijd voorbereid wilt zijn: sla elk nummer in jouw mobiel al gelijk op inclusief het plusteken. De moderne smartphones vertalen dit plusteken immers automatisch naar de juiste exit code. Dan nog even het landnummer, bijvoorbeeld landnummer 0046 voor Zweden, erbij tikken en je bent klaar.

Landcode 0046

Landcode 0046 is in de praktijk gewoon een synoniem voor landnummer en daar wordt dus ook Zweden mee bedoeld. Elk land heeft echter veel meer landcodes dan enkel en alleen het landnummer.

Zo is er voor Zweden de 2-letterige landcode SE, de 3-letterige landcode SWE, de 3-cijferige code 752, de ISO-code ISO 3166-2:SE, de code voor vliegtuigen SE en de code voor voertuigen S. Zit je op het internet te surfen en wil je een Zweedse website bereiken? Dan voeg je enkel nog de extensie .se aan de url toe.

Netnummer 0046

Het netnummer 0046 bestaat eigenlijk niet. Zie je dit toch ergens verschijnen is de kans groot dat er gewoon het landnummer van Zweden mee bedoeld wordt. Het netnummer zelf heeft echter een compleet andere betekenis. Een netnummer is het nummer dat op nationaal niveau aanwijst naar waar of van waar er gebeld wordt. Elk land heeft dan ook verschillende netnummers. Deze hoef je in de regel niet op te zoeken of te onthouden: ze zitten al vervat in het nationaal telefoonnummer.

Correctie doorgeven of een vraag stellen? Reageer hieronder.

Meer:

Plaats een reactie