Landnummer 033

Landnummer 033 is één van de vele landnummers die verbonden is aan een specifiek land. Heb je een telefoontje gekregen van een nummer dat begint met 033 of zoek je meer info over dit landnummer? Dan vind je dat hier allemaal. Landnummer 033 behoort toe aan Frankrijk. Wil je dus een nummer binnen Frankrijk opbellen? Dan heb je landnummer 033 nodig.

Over landnummer 033

Landnummer 033
De vlag van Frankrijk

Frankrijk heeft landnummer 33, maar dat landnummer wordt meestal genoteerd als +33 of 033. Dat komt omdat je voor een landnummer ook nog de internationale toegangscode in moet toetsen. Die toegangscode, of exit code, wordt vaak genoteerd als een plusteken en is in de meeste landen 00. Er zijn echter uitzonderingen mogelijk waarbij het 99 is of nog een alternatieve cijfercode.

Hoe gebruik je het landnummer 033 nu exact om in Frankrijk iemand op te bellen? Eerst toets je de exit code is. Dit geeft eigenlijk aan dat je naar het buitenland wilt bellen. Vervolgens tik je het landnummer in. In dit geval is dat 33 en dat geeft aan dat je specifiek een nummer in Frankrijk wilt bellen. Ten slotte tik je het nationaal telefoonnummer in.

Bel je vaak naar het buitenland en zit je vaak in het buitenland? Dan is het een goed idee om in jouw mobieltje elk nummer vooraf te laten gaan door een plusteken. Jouw gsm past dit dan automatisch aan naar de juiste exit code.

Landcode 033

Landcode en landnummer zijn termen die heel erg vaak door elkaar gebruikt worden. Zie je ergens landcode 033 staan dan betekent dat dus simpelweg het landnummer van Frankrijk. Landcode heeft echter nog meer betekenissen. Zo heeft Frankrijk een 2-letterige landcode FR, een 3-letterige landcode FRA, een 3-cijferige code 250, een ISO-code ISO 3166-2:FR, een code voor vliegtuigen F en voor voertuigen F.

Wil je een Franse website bezoeken? Dan moet je de extensie .fr na de url intikken.

Netnummer 033

Heb je ergens netnummer 033 zien staan? Dan is dat ook een synoniem voor het landnummer en is dat dus het nummer voor Frankrijk. De originele betekenis van netnummer is echter het nummer dat refereert naar de locatie binnen het land. Het type nummer dat vroeger in Nederland zonenummer genoemd werd. Binnen Frankrijk zijn er heel wat van die lokale netnummers of telefoonnummers.

Landnummer.nl: een telefoonnummer met 0033, uit welk land komt dat?

We reizen allemaal steeds meer en leggen dan ook gemakkelijk contact met mensen in andere landen. Dit geldt zowel privé als op zakelijk gebied. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je vroeg of laat een belletje moet plegen naar een ander land. Ook kun je zelf gebeld worden vanuit het buitenland. Dan is het wel zo fijn als je weet met wie je te maken hebt, want de omgangsvormen kunnen per land behoorlijk verschillen. Lees daarom snel verder, zodat je geen misser maakt wanneer je belt met 0033.

Ben je gebeld door een telefoonnummer dat met 0033 begint? Dan heeft iemand vanuit het buitenland geprobeerd om contact met je op te nemen. De kans is groot dat het hierbij om een persoon of bedrijf uit de toeristische sector gaat, want het landnummer 0033 geeft namelijk aan dat het om een telefoontje uit Frankrijk gaat.

Het land van de heerlijke wijnen en kazen is nog altijd één van onze favoriete vakantiebestemmingen en dus kan het zomaar gebeuren dat je belt met een 0033-nummer. Wil je juist zelf bellen naar Frankrijk? Dan moet je dus eerst het landnummer intoetsen. Op een vaste telefoon gebruik je daarvoor 0033, maar op je mobiel kun je ook +33 invoeren (met een plusje dus, in plaats van de eerste twee nullen).

De landcodes van Frankrijk

Internationaal is afgesproken dat ieder erkend land op de wereld een eigen set van codes krijgt. Dankzij deze landcodes is het een heel stuk eenvoudiger om zaken als postbezorging en financiële transacties ook grensoverschrijdend goed te regelen. Vanzelfsprekend heeft dus ook Frankrijk een setje gepersonaliseerde codes. Het gaat hierbij om een landcode van drie letters, een landcode van twee letters en een landcode van drie cijfers. De drie letterige landcode van Frankrijk is FRA, de twee letterige variant is FR en als je het land met zijn driecijferige landcode wilt aanduiden, gebruik je daarvoor 250.

Netnummers in Frankrijk

Een Frans telefoonnummer bestaat uit diverse onderdelen, waarvan het eerst de grotere regio beslaat. Zo beginnen nummers in Parijs met 01, waarna een meer specifiek zonenummer volgt, en beginnen alle telefoonnummers in het Zuidoosten met 05. Deze grotere geografische regio’s zijn weer opgedeeld in kleinere departementale zones, met elk hun eigen zonenummers.

Het landnummer 33 behoord toe aan de Franse Republiek (Frankrijk). De wereld is opgedeeld in 9 regio’s met betrekking tot het landnummer. Het landnummer 33 is onderdeel van de regio 3&4 wat betrekking heeft op Europa. Gezien Frankrijk onderdeel is van de Europese gemeenschap dien je eerst 00 te toetsen voor de 33 en krijg je dus 0033 voor Frankrijk. Op een mobile telefoon kun je ook +33 in toetsen. Ben je gebeld door een nummer dat begon met +33 of 0033 dan kwam het telefoontje uit Frankrijk, wil je zelf Frankrijk bellen dan gebruik je zelf dit landnummer.

De landcode is bepaald in de ISO 3166-1, ISO staat voor de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. ISO is afgeleid van het Griekse woord isos wat gelijk betekend. De organisatie stelt standaarden is en is gevestigd in Zwitserland, 165 landen doen mee met de ISO-normen. Van de landen die niet mee doen of maar gedeeltelijk meedoen bevinden de meesten zich in Afrika enkele in Azië, Zuid-Amerika en enkel 4 in Europa dit zijn Moldavië, Albanië, Montenegro en Litouwen. De ISO 3166-1 maak onderscheid tussen Alfa-code 2 wat betrekking heeft op de landcode met twee letters, Alfa-code 3 de landcode bestaand uit 3 letters en de nummercode bestaand uit 3 cijfers. Voor Frankrijk is de Alfa-code 2 FR, de Alfa-code 3 FRA en de nummercode 250.

Netnummer

De Netnummers zijn nummers die onderdeel zijn van het telefoon nummer deze worden ook wel regio nummers genoemd. De netnummers komen na de landnummers, je moet dus altijd eerst het landnummer kiezen dan het netnummer en dan de rest van het telefoon nummer. Elke regio heeft een eigen netnummer dit vergemakkelijkt het bellen en het achterhalen waarvandaan er gebeld is. Bekende netnummers in Frankrijk zijn 1 voor Parijs, 2 voor Nantes, 3 voor Staatsburg, 4 voor Marseille en 5 voor Toulouse. 6 en 7 zijn voor mobile nummers en 9 voor de voice over IP ook wel voIP. Voice over IP zijn nummers waarmee spraak via internet of een ander IP netwerk worden verzonden. Wil je iemand bellen in Parijs dan weet je nu dat je 00331 moet intoetsen maar als je naar Staatsburg wil bellen je 00333 gebruiken moet.

Gelukkig hoef je deze niet te onthouden: ze zitten al vervat in het gewone telefoonnummer dat je nodig hebt om de persoon naar wens te bereiken.

Meer:

Plaats een reactie