Landnummer 088

Ben je gebeld door een 088 landnummer? Wat is dit voor telefoonnummer?
Wanneer je gebeld wordt door een telefoonnummer met een bepaald netnummer, dan kun je traceren uit welke stad je wordt gebeld. Elke stad heeft zijn eigen netnummer die voor het eigenlijke telefoonnummer wordt weergegeven. Maar hoe zit dit met een 088 telefoonnummer? Er is geen Nederlandse stad die 088 als netnummer heeft, dus wat is dit eigenlijk voor een telefoonnummer?

Landcode 088, wat is dit voor nummer?

Het 088 netnummer is een zakelijk nummer dat bedrijven kunnen kunnen gebruiken. Het nummer is niet geografisch gebonden en kan dus waar ook in Nederland worden gebruikt. Het 088 nummer is daarmee nooit een lokaal nummer, maar een landelijk nummer. Waarom wordt 088 vaak alleen zakelijk gebruikt? Dat is simpel, want de nummers worden per nummerreeks uitgegeven en wel per 100, per 1.000 of per 10.000 stuks. Als particulier heb je niets aan minimaal 100 van deze 088 nummers, maar voor bedrijven is dit juist heel interessant.

Het tarief van een 088 landnummer

Een groot voordeel van een 088 nummer is het tarief. Er zijn bedrijven die bijvoorbeeld 0900 hebben, maar hier betaal je als consument in de meeste gevallen een veel hoger tarief voor. Dit is bij 088 nummers verboden. Bel je naar een 088 nummer, dan betaal je daar een vast laag tarief voor. Het tarief mag het bedrag wat je betaald naar het bellen naar een normaal geografisch nummer niet overschrijden. Je kunt dus tegen een lokaal tarief met een 088 nummer bellen. In tegenstelling tot een 0900 nummer is een 088 nummer ook vanuit het buitenland te bereiken. Alleen is op het gebied van kosten niets afgesproken en kan het tarief vanuit het buitenland veel hoger liggen.

Toepassingen voor 088 nummers

Omdat een 088 wordt uitgegeven in nummerreeksen, is het nemen van een dergelijke telefoonnummer erg interessant voor bedrijven. Vooral bedrijven die verspreid door het landen meerdere filialen hebben, kunnen baat hebben bij een 088 telefoonnummer. Klanten bellen met een 088 nummer en hoeven dan niet naar een bepaald filiaal in de regio te bellen met een bepaald netnummer.

Een herkenbaar 088 nummer kan zo de landelijke bekendheid van het bedrijf stimuleren. Opeenvolgende 088 nummers kunnen dan gebruikt worden voor een bepaald filiaal of zelfs ieder personeelslid kan een eigen 088 nummer krijgen. Omdat de nummers naar elk mobiel telefoonnummer doorgeschakeld kunnen worden, is dit ook een handige optie voor thuiswerkers. Ook voor kleine bedrijven is een 088 een uitkomst, want zo kunnen zij laten zien een bedrijf te zijn en geen particulier.

Meer:

Plaats een reactie