Landnummer 248

Op zoek naar informatie over landnummers en meer specifiek landnummer 248? Dan zit je bij ons aan het juiste adres. Het landnummer 248 behoort immers toe aan de Seychellen. Dat betekent concreet dat als je een telefoonnummer in de Seychellen wilt bereiken je dit landnummer of deze landcode eerst en vooral moet intoetsen.

Over landnummer 248

Landnummer 248
De vlag van de Seychellen

Landnummer 248 behoort dus toe aan de Seychellen, maar hoe werkt dat nu exact? Concreet heb je twee zaken nodig als je richting het buitenland wilt bellen. Eerst en vooral de internationale toegangscode (ook wel exit code genoemd) die in de meeste landen 00 is. Vervolgens dien je het landnummer van het land dat je wenst te bereiken toe te voegen. Je gaat dus bijna altijd 00248, ook wel geschreven als +248, moeten intikken voor je het echte nummer intikt.

Zit je bijvoorbeeld in Nederland, maar wil je naar de Seychellen bellen naar het nummer 10 – 1234567? Dan draai je eerst 00 (om aan te geven dat je naar een land wilt bellen), dan 248 (“ik wil naar de Seychellen bellen”) en dat vul je aan met het nummer 10 – 1234567.

Landcode 248

De term landcode is zowel een synoniem voor landnummer als een term die refereert naar internationale afspraken op diverse gebieden. De landcode in de telefonie is voor de Seychellen gewoon 248, maar er is ook de 2-letterige landcode SC, de 3-letterige landcode SYC, de 3-cijferige landcode 690 en de ISO-code ISO 3166-2:SC. Wens je een website op de Seychellen te bereiken? Dan voeg je .sc toe aan de url. De landcode voor vliegtuigen is S7 en voor voertuigen SY.

Netnummer 248

Ook het netnummer wordt voor meerdere zaken gebruikt. Zo gebruikt men de term netnummer als synoniem voor landnummer. Het netnummer slaat echter ook vaak op het lokale telefoonnummer. De echte betekenis van het netnummer of zonenummer is de iets specifiekere locatie binnen het land. Gelukkig zit dat vaak al vervat in het nationaal telefoonnummer dat je sowieso in handen moet hebben om iemand te kunnen bereiken.

Ten slotte nog een kleine tip: zet in je mobieltje een plusteken voor elk nummer. Jouw mobiel past dit automatisch aan naar de juiste exit code. Zelfs als je in een land zit met een andere exit code dan 00, bijvoorbeeld 99, zit je goed met een plusteken. Het valt dan ook aan te raden om, wanneer je vaak richting het buitenland trekt, je alle nummers in jouw contactenlijst voorziet van een plusteken ervoor.

Meer:

Plaats een reactie