Landnummer 25

Het landnummer 25 behoord toe aan de volgende landen Burundi, Djibouti,Ethiopië, Kenia, Mozambique, Oeganda Rwanda Somalië en Tanzania. Het landnummer 25 is onderdeel van de regio 2 wat betrekking heeft op Afrika. Je moet eerst hun internationale toegangscode in toetsen voor de 25 en zo krijg je dus 9925 voor Burundi. Op een mobile telefoon moet je ook 9925 in toetsen. Komt een telefoontje uit Burundi, wil je zelf naar Burundi bellen dan gebruik of zie je 9925 aan het begin van het nummer.

Landcode 25

De Internationale Organisatie voor Standaardisatie bepaald dat landen Landcodes hebben. Er doen 165 landen mee met de ISO-normen. Weinig landen doen niet mee, van deze komen de meeste uit Afrika en uit Europa doen maar 4 landen niet mee. In Zuid-America doen bijna alle landen mee en in Noord-America doet iedereen mee. De ISO 3166-1 maak onderscheid tussen Alfa-codes. Er zijn een code 2 wat betrekking heeft op de landcode een Alfa-code 3 dit is ook een landcode maar met meer letters namelijk 3 in plaats van 2. Ook hebben alle landen een nummercode dit zijn 3 nummers, voor Burundi is de Alfa-code 2 BI, de Alfa-code 3 BDI en 108 is de nummercode.

Netnummer

Naast dat elk land een landnummer heeft hebben regio’s een regio of netnummer. Je moet wel altijd eerst het land nummer draaien als je uit het buitenland belt en misschien ook een internationale inbelcode dit kan per werelddeel anders zijn. Elke regio heeft een eigen netnummer zo zie je makkelijk waar een nummer vandaan komt. Bekende regionummers in Burundi zijn Kampong Chhnang 26, Kampong Thom 62, Koh Kong 35, en Phnom Penh 23. Wil je bellen naar iemand die uit Kampong Chhnang komt toets je eerst 99. Na de 99 het landnummer 25 en daarna 26 voor de stad.

Als je dus een nummer hebt met 992526 aan het begin dan is dit nummer een telefoonnummer uit Kampong Chhnang. Bel je liever iemand in Rwanda kies je 00, 25 en dan een 0 gevolgd door het netnummer. Het is dus 00250 voor Rwanda of +250. Omdat er in Afrika minder mensen zijn met een telefoon worden hier soms landnummers gedeeld.

Meer:

Plaats een reactie