Landnummer 37

Heb je informatie nodig over landnummer 37? Dan krijg je hier alle informatie die je nodig hebt over het landnummer 37. Landnummer 37 is immers een speciaal geval tussen de landnummers. Vandaag de dag is dit nummer aan geen enkel land meer toegekend. Wel zijn de nummers 370 – 379 toegewezen aan tal van landen die vroeger niet over een eigen landnummer beschikten.

Over landnummer 37

Landnummer 37
De vlag van Duitsland

Landnummer 37 wordt ook wel eens geschreven als +37 en was vroeger de landcode die je moest intikken om een nummer in Oost-Duitsland te bereiken. Sinds de eenmaking van Oost- en West-Duitsland is het nummer 37 echter verdwenen. In de plaats werden de nummers 370 – 379 aan verschillende landen toegekend die op dat moment nog niet over een eigen nummer beschikten. Zo werd landnummer 370 toegekend aan Litouwen, 371 aan Letland, 372 aan Estland, 373 aan Moldavië, 374 aan Armenië, 375 aan Wit-Rusland, 376 aan Andorra, 377 aan Monaco, 378 aan San Marino en 379 aan Vaticaanstad.

Hoe bel je nu naar het buitenland, bijvoorbeeld naar één van de vele landen die beginnen met landnummer 37? Eerst en vooral tik je de internationale toegangscode in. Deze code wordt soms ook wel de exit code genoemd. Dit is de code die je nodig hebt om richting het buitenland te kunnen bellen en is in de meeste landen 00. Deze code wordt vaak ook vervangen door een plusteken. Vervolgens tik je het landnummer in kwestie in en ten slotte het nationaal telefoonnummer.

Landcode 37

Landcode wordt door veel mensen gebruikt als een alternatieve benaming voor landnummer. De term landcode refereert echter ook aan een resem internationale afspraken op diverse domeinen. Zo heeft elk land een 2- en 3-letterige landcode, een cijfermatige landcode, een eigen internetextensie, een code voor vliegtuigen, een code voor voertuigen en een ISO-code.

Netnummer 37

Het netnummer is een alternatieve benaming voor landnummer, maar is ook meer dan dat. De echte betekenis van het woord netnummer is immers wat vroeger in Nederland zonenummer genoemd werd. Het zonenummer of netnummer heeft betrekking op de exacte locatie binnen een land waar het nummer vandaan komt. In de meeste gevallen is het netnummer, bijvoorbeeld het netnummer 37, echter al inbegrepen in het nationaal telefoonnummer. Ken je dus het volledige telefoonnummer dat je moet bellen? Dan is het enige wat je nog nodig hebt de internationale toegangscode en het landnummer, bijvoorbeeld het landnummer 37.

Meer:

Plaats een reactie