Landnummer 53

Heb je een telefoontje gehad van een nummer met +53 en ben je op zoek naar de herkomst? Dan zit je bij ons helemaal goed voor meer informatie over landnummer 53. Landnummer 53 is toegekend aan het prachtige eiland Cuba. Dat betekent dus ook dat als je een telefoonnummer in Cuba wilt bellen de 53 een niet te missen toevoeging is bij het intoetsen van het nummer.

Over landnummer 53

Landnummer 53, vaak ook wel geschreven als +53, is het juiste nummer om Cuba te bereiken. Daarmee weet je echter nog niet hoe dat nu eigenlijk werkt met die

Landnummer 53
De vlag van Cuba

landnummers en waarom dat allemaal nodig is. Kort gezegd heeft elk land zijn eigen landnummer dat je voor het telefoonnummer moet intoetsen om de gewenste persoon te bereiken. Landnummer 53 is dat van Cuba, maar het is niet voldoende om simpelweg 53 voor het nummer in te toetsen. Je hebt immers ook nog de internationale toegangscode nodig. Gelukkig is deze in het gros van de landen 00. De juiste volgorde om een telefoonnummer met landnummer 53 te bereiken is de volgende: eerst de internationale toegangscode 00 intikken, vervolgens landnummer 53 en ten slotte het echte nummer.

Ben jij iemand die vaak in het buitenland vertoeft? Dan kan het wel eens handig zijn om automatisch een plusteken voor alle nummers te plaatsen in jouw mobiel. De moderne smartphones passen dit immers gelijk aan naar de juiste internationale toegangscode. Het enige dat je dus nog hoeft te doen daarna is de juiste landcode toevoegen. Lekker handig toch?

Landcode 53

Landcode wordt vaak dooreen gebruikt met landnummer, maar heeft ook een eigen betekenis. Zo is landcode 53 voor telefonie Cuba, maar heeft Cuba ook tal van eigen landcodes. Er is de 2-letterige code CU, de 3-letterige code CUB, de cijfercode 192, de ISO-code ISO 3166-2:CU, de internet-extensie .cu, de landcode voor vliegtuigen CU, de landcode voor voertuigen C en nog veel meer.

Netnummer 53

Ook netnummer wordt vaak dooreen gebruikt met landnummer, maar heeft wel degelijk een eigen betekenis. Zie je ergens netnummer 53 staan dan heeft dat normaal gesproken ook betrekking op Cuba. De echte betekenis van netnummer is echter die van zonenummer. Het is het nummer dat aangeeft van welk gebied binnen een bepaald land een telefoontje komt. Gelukkig hoef je dat meestal niet op te zoeken: het netnummer is een deel van het nationaal telefoonnummer.

Aanpassingen, vragen en tips kunnen hieronder geplaatst worden.

Meer:

Plaats een reactie