Landnummer Amerika

Wil je contact opnemen met je hotel of je nieuwe studiegenoten in Amerika? Dan is er niets fijner dan een goed telefoongesprek. Als je vanuit Nederland naar Amerika wilt bellen, moet je wel zorgen dat je het juiste nummer belt. Let dus goed op, want naast het netnummer (voor de regio of de stad) moet je ook het juiste landnummer toevoegen. Zo leg je gemakkelijk contact met je room mate, je gastheer of een vriend of vriendin in Amerika.

Landnummer Amerika

Om internationaal bellen zo handig mogelijk te maken, gelden er tussen alle landen van de wereld bepaalde afspraken. Zo heeft ieder erkend land een eigen landnummer, waarmee het zichzelf kan onderscheiden bij het telefoneren. Ook de Verenigde Staten hebben hun eigen landnummer. Dit nummer moet je altijd vooraan het telefoonnummer zetten. Het landnummer van de VS (oftewel Amerika) is 001. Je kunt dit landnummer ook noteren als +1 (voornamelijk bij mobiel bellen). Hierna toets je het netnummer in en vervolgens het abonneenummer van degene die je wilt bellen.

Landnummer Amerika
De vlag van Amerika

De landcodes van Amerika

Om identificatie van de landen ter wereld gemakkelijker te maken, zijn er naast de individuele landnummers ook landcodes. Ook Amerika beschikt dus over een twee letterige landcode (US), drie letterige landcode (USA) en een landcode bestaande uit drie cijfers (840). Met de landcodes in letters ben je vast wel bekend en je weet natuurlijk dat ze staan voor United States (of America). De landcodes worden onder meer gebruikt bij internationale postbezorging en financiële transacties.

Bellen naar Amerika: netnummers

Amerika is een enorm land en het is dan ook niet verwonderlijk dat er vele regio’s zijn met ieder hun eigen netnummer(s). Een Amerikaans netnummer bestaat altijd uit drie getallen. Soms beslaat het netnummer een grote regio of zelfs een hele staat. In andere gevallen heeft een grote stad meerdere netnummers, zoals bijvoorbeeld New York.

Wil je bellen naar iemand in de staat South Dakota, dan kies je het netnummer 605. Moet je een telefoontje plegen naar New York? Dan is het netnummer afhankelijk van het deel van de stad en het feit of het een mobiel of vast telefoonnummer is. Bij een belletje naar Amerika toets je dus eerst de landcode (001), dan het netnummer van de stad of regio en daarna het abonneenummer.

Zie hier de vlag van Amerika.

Meer:

Plaats een reactie