Landnummer China

Om internationaal te kunnen bellen dien je een paar stappen te ondernemen om dit voor elkaar te krijgen. Eerst en vooral is het belangrijk om de juiste internationale exit code te gebruiken. Vervolgens heb je het juiste landnummer nodig, het juiste regionummer en ten slotte natuurlijk nog het correcte telefoonnummer. Pas als aan al deze stappen voldaan is kan je jouw telefoontje richting China plegen.

Landnummer China

Landnummer China
De vlag van China

De eerste stap voor het bellen richting China is dus gebruik maken van de juiste internationale exit code. Dit is eigenlijk het nummer dat je moet gebruiken om naar een locatie buiten het land in kwestie te bellen. Bel je vanuit Nederland dan is de juiste exit code 00. Vervolgens heb je het landnummer van China nodig. Het landnummer van China is +86, of dus voluit 0086 als je al meteen de juiste exit code erbij zet.

Door 0086 in te geven voor het concrete telefoonnummer geef je dus in feite aan dat je naar China wilt bellen. Een landnummer wordt niet alleen een landnummer genoemd, maar ook vaak de landcode of zelfs het netnummer. Om een klein voorbeeldje te geven. Als je belt naar het fictieve nummer 3854 8513 dan noteer je dat op jouw apparaat als 00 86 3854 8513.

Landcode China

De landcode voor China kan heel wat betekenissen hebben. Zo is het niet alleen een alternatieve benaming voor het landnummer, maar ook een internationale standaard om op verschillende vlakken de Chinese herkomst duidelijk te maken. Zo is de 2-letterige landcode van China CN, is de 3-letterige landcode CHN, is het cijfermatig 156 en is de ISO-code ISO 3166-2:CN. Wil je een Chinese website bereiken online? Dan dien je de extensie .cn toe te voegen aan de website in kwestie. Bij vliegtuigen is de Chinese landcode B en bij voertuigen RC.

Netnummer China

Ook het netnummer is een synoniem voor het landnummer en is dus wat China betreft +86. Het volledige netnummer is echter niet alleen de +86, maar ook het regionummer. Dit regionummer is bedoeld om de exacte locatie in China duidelijk te maken en kan 1-3 cijfers lang zijn. Gelet op de immense omvang van China en de gigantische bevolking (er zijn meer dan 1,3 miljard Chinezen) is het vrij logisch dat er ontzettend veel regionummers zijn. Het is dan ook een goed idee om dit op te zoeken. Daarna nog het lokale telefoonnummer intikken en de lokale tijd checken en je kunt bellen!

Meer:

Plaats een reactie