Landnummer Curaçao

Wil je telefonisch contact opnemen met je favoriete logeeradres, een geliefde of met een dierbaar familielid op Curaçao? Dan moet je natuurlijk wel het juiste landnummer kiezen! Een belletje plegen naar een Curaçaos nummer is namelijk net even wat anders dan naar een Nederlands nummer. Overigens geldt dit ook wanneer je met je Nederlandse mobiel naar een Curaçaos nummer wilt bellen. Vergeet dus tijdens je vakantie of stage op dit prachtige eiland niet om het juiste landnummer toe te voegen!

Het landnummer van Curaçao

Een telefoonnummer begint op Curaçao altijd met het eigen landnummer: 005999. Dit nummer stamt nog uit de tijd dat het eiland dat het eiland tot de Nederlandse Antillen behoorde. Het eerste deel (00599) gaf toen al een telefoonnummer op de Antillen aan. De laatste 9 duidt specifiek het eiland Curaçao aan. Ook nu het eiland een land op zichzelf is geworden, gebruiken we nog steeds het landnummer 005999. In de verkorte vorm (bijvoorbeeld bij mobiel bellen) zie je dit landnummer ook wel als +5999.

Landcodes van Curaçao

Landnummer Curaçao
De vlag van Curaçao

Nu Curaçao een zelfstandig land geworden is binnen het Koninkrijk der Nederlanden, heeft het natuurlijk ook zijn eigen landcodes nodig. Hiermee kan het land gemakkelijker worden geïdentificeerd, bijvoorbeeld bij economische verhandelingen, bij postzaken en natuurlijk ook op het internet. Uiteraard is voor het creëren van de landcodes van Curaçao uitgegaan van de ISO-standaard. Sinds 2010 heeft Curaçao een drietal nieuwe codes: een landcode van twee letters (CW), een landcode bestaande uit drie letters (CUW) en een landcode van drie cijfers (531).

De twee letterige landcode CW wordt sindsdien ook veelvuldig gebruikt als internetextensie. Dit betekent dat Curaçaose bedrijven zich online ook steeds beter kunnen profileren. Dankzij hun eigen landcodes en internetextensie kunnen ze zichzelf en hun eiland nog beter op de kaart zetten.

Netnummers op Curaçao

In tegenstelling tot veel landen, zoals bijvoorbeeld bij onszelf in Nederland, wordt op Curaçao geen gebruik gemaakt van netnummers per regio. Een telefoonnummer in Curaçao bestaat doorgaans uit 7 cijfers (met uitzondering van bijvoorbeeld noodnummers). Wel kun je het verschil zien tussen een mobiel nummer (dat begint met 5 of 6) en een vast telefoonnummer (dat begint met 4, 7 of 8). Om erachter te komen bij welke plaats of regio een vast nummer hoort, moet je dat dus even aan je gesprekspartner vragen.

Meer:

Plaats een reactie