Landnummer Denemarken

Als je iemand belt in een andere plaats in Nederland, toets je het netnummer van die plaats in. Voor het bellen naar een ander land geldt ook zo’n nummer. We spreken dan van een landnummer. Wanneer je iemand wilt bellen in Denemarken moet je eerst de landcode van Denemarken intoetsen. Met het intoetsen van het Deense landnummer geef je aan dat je met iemand in Denemarken wilt bellen.

Landnummer Denemarken: 00 45/+45

Vlag Denemarken
De vlag van Denemarken

Bij het bellen naar een ander land toets je voorafgaand aan het juiste landnummer meestal 00 als internationale toegangscode. Wanneer je internationale telefoongesprekken voert, betekent dit echter niet dat je het netnummer kunt weglaten.

Het landcode van Denemarken is 0045 of + 45. Ga je dus met iemand bellen in Denemarken, dan toets je na het landnummer het netnummer in, gevolgd door het abonneenummer. Het plusteken staat voor de internationale toegangscode. Dit teken moet je tijdens het bellen vervangen door 00 in te toetsen. De eerste nul van het netnummer vervalt meestal wanneer je belt naar Europese landen.

Voorbeeld

Stel, je belt naar het volgende (fictieve) nummer van iemand in Zwolle: 038-2345678. Wanneer je buiten Nederland naar dit nummer belt, is de desbetreffende persoon te bereiken via: 00 31 38 2345768

Het abonneenummer blijft hetzelfde.

Voor gesprekken tussen Denemarken en Nederland geldt dus de volgende nummerweergave:
Bellen naar Denemarken: 00 – 45 – abonneenummer
Bellen naar Nederland: 00 – 31 – netnummer zonder nul – abonneenummer

Mobiel bellen

Voor mobiel bellen is het handig om te weten dat sinds juni 2017 geen roamingskosten meer in rekening worden gebracht voor telefoongesprekken binnen de EU. Dit betekent dat bellen met je mobiele telefoon vanuit een ander EU-land veel goedkoper is geworden. Maar bel je vanuit Nederland naar een ander EU-land, dan geldt deze regel niet. Dat levert de gekke situatie op dat bellen vanuit Nederland naar Denemarken goedkoper is dan bijvoorbeeld bellen vanuit België naar Denemarken.

Collect Call

Als je op vakantie bent in Denemarken en je hebt onvoldoende geld om naar Nederland te bellen, dan kun je gratis bellen met Collect Call. Met Collect Call kun je vanaf elke vaste telefoon en sommige mobiele telefoons bellen. Het nummer waarmee je op deze manier naar Nederland belt, is: 80 01 03 31. Bij Collect Call worden belkosten bij de ontvanger in rekening gebracht. Als je toestemming hebt van diegene met wie je belt, is het dus een handige optie om internationaal te bellen.

Meer:

Plaats een reactie