Landnummer Engeland

Ken je iemand in Engeland en lijkt het je wel leuk om die even op te bellen? Dan heb je niet voldoende aan enkel het lokale telefoonnummer van jouw vriend/vriendin. Om naar Engeland te bellen heb je immers het landnummer van Engeland nodig, de exit code van jouw locatie en moet je dat nog allemaal in de juiste volgorde zetten ook. Wat is dat landnummer en hoe gaat dat nu exact in zijn werk?

Landnummer Engeland

Landnummer Engeland
De vlag van Engeland

Het eerste brokje informatie dat je nodig hebt om een telefoontje richting het buitenland te bellen is de exit code van jouw locatie. Deze code is eigenlijk de cijfercombinatie die je nodig hebt om internationaal te kunnen bellen. In de meeste landen, ook in België en Nederland, is dat simpelweg de combinatie 00.

Vervolgens tik je het landnummer van Engeland in. Engeland heeft geen eigen landnummer, maar valt onder het landnummer van het Verenigd Koninkrijk. Dit nummer is +44. Voluit schrijf je dat als je belt vanuit bijvoorbeeld België of Nederland als 0044. Om een simpel voorbeeld te geven. Als je naar het fictieve nummer 4876 2184 wilt bellen en dat bevindt zich in Engeland schrijf je 00 44 4876 2184.

Landcode Engeland

De term landcode is een mogelijk alternatief voor het landnummer. Dat is echter niet de enige betekenis van landcode. Zo zijn er heel wat domeinen in de samenleving die gebruik maken van zogenaamde landcodes om duidelijk te maken wat de herkomst van een bepaald item of product is. De 2-letterige landcode van het Verenigd Koninkrijk is GB, voor de 3-letterige gebruik je GBR, cijfermatig is 826 en de ISO-code is ISO 3166-2:GB. Online een Britse website bezoeken? Dan mag de extensie .uk niet ontbreken bij het adres. Ten slotte is de landcode voor vliegtuigen G en voor voertuigen GB.

Netnummer Engeland

Het netnummer van Engeland is eigenlijk gewoon een alternatieve benaming voor het landnummer en is dan ook +44. Om een vast telefoonnummer te bereiken in Engeland heb je vervolgens ook nog het regionummer nodig. Dit regionummer geeft een meer specifieke locatie weer en kan je online gemakkelijk opzoeken. Het is een getal dat je intikt na de exit code en het landnummer, maar voor het telefoonnummer zelf. Bel je naar een mobiel telefoonnummer? Dan toets je 0044 en plak je er vervolgens het correcte nummer na.

Meer:

Plaats een reactie