Landnummer India

Wil je internationaal bellen? Dan kan je niet zonder het landnummer van de geadresseerde. Het landnummer is eigenlijk het deel van het telefoonnummer dat verbonden is aan een specifiek gebied. Zo heeft elk land in de hele wereld, met uitzondering van Canada en Kazachstan, zijn eigen landnummer. Het is mogelijk dat landnummers wijzigen, maar dat is al bij al vrij zeldzaam.

Landnummer van India

Landnummer India
De vlag van India

Wil je bellen naar een Indisch nummer? Dan heb je het landnummer +91 of 0091 nodig. Je drukt het landnummer van India in gevolgd door het nationale telefoonnummer dat je wilt bereiken. Het plusteken bij +91 kan je gewoon vervangen door een dubbele 00 en vormt dus bij het daadwerkelijke intikken van het telefoonnummer 0091.

Het is wel belangrijk om het juiste nummer in te tikken als je weet dat het land meer dan 1,3 miljard inwoners telt, meer dan 31 miljoen vaste telefoonnummers heeft en er rond de 900 miljoen mobiele nummers zijn. India zelf is een land dat enorm uitgebreid is en waar dan ook verschillende talen gesproken worden. Bijna de helft van de bevolking spreekt Hindi, maar ook Bengali, Telugu, Marathi, Tamil en nog veel meer zijn talen die je in India tegen kunt komen.

Landcode India

De term landcode kan verwijzen naar het landnummer van India, maar kan ook verwijzen naar de officiële landcode voor op bijvoorbeeld voertuigen of de ISO-code. Zoals gezegd is het landnummer van India +91. Ben je echter op zoek naar de 2-letterige internationale landcode dan is dat IN. De 3-letterige landcode van India is IND en in cijfervorm weergegeven is dat 356. De ISO-code van het alnd is dan weer ISO 3166-2:IN. Wil je India op het internet bereiken? Dan dien je de extensie .in aan de website in kwestie toe te voegen. De landcode voor vliegtuigen is VT en voor voertuigen IND.

Netnummer India

Het nationale netnummer van India is dus +91. Dat betekent echter niet dat er geen grote regionale verschillen zijn wat de nummers betreft. Een netnummer bestaat immers uit de cijfers voor het lokale telefoonnummer die aangeven wat de locatie van het telefoonnummer is. In India betekent dit dat er nog enkele tientallen lokale netnummers zijn die stuk voor stuk beginnen met +91. Let wel: mobiele telefoonnummers hebben geen specifiek netnummer toegekend gekregen. Deze bel je dus zonder het lokale netnummer erbij.

Meer:

Plaats een reactie