Landnummer Oostenrijk

Ieder land heeft zijn eigen kenmerken waarmee het makkelijker wordt om het land te herkennen of te bereiken. Als je bijvoorbeeld naar een land wilt bellen, heb je de toegangscode nodig om het land te kunnen bereiken. Zo zijn er verschillende codes, landnummers en netnummers die het contact of de herkenbaarheid vereenvoudigen, zo ook met Oostenrijk.

Oostenrijk heet officieel de Republiek Oostenrijk en is een binnenstaat in Centraal-Europa. Het ligt in de Alpen en heeft een oppervlakte van 83.871 vierkante kilometer. De hoofdstad is Wenen en de voertaal is Duits.

Het landennummer van Oostenrijk

Landnummer Oostenrijk
De vlag van Oostenrijk

Als je naar Oostenrijk wilt bellen, heb je het internationale toegangsnummer ofwel het landennummer nodig en voor Oostenrijk is dat: 43.

Voorafgaand aan dit landennummer plaats je een plus(+) teken of 00 (dubbel nul). Het plusteken is een aanduiding voor een internationale toegangscode. In Nederland gebruiken we hiervoor dubbel nul en als we dus vanuit Nederland gaan bellen naar het buitenland moeten we dus eigenlijk het plusteken vervangen door twee nullen.

De landencodes van Oostenrijk

Ieder land heeft zijn eigen speciale landencodes waaraan men het land kan herkennen. Wat betreft het soort landencode, dit verschilt per functie.
Oostenrijk heeft ook verschillende landencodes, zowel met letters als met cijfers. De twee letterige landencode is: AT en met drie letters: AUT

  • Als het gaat om de landencode in cijfers, dan is dat van Oostenrijk: 40
  • Voor vliegtuigen is de landencode: OE en voor voertuigen: A
  • De ISO-landencode van Oostenrijk is: ISO 3166-2:AT
  • Ook voor het internet heeft Oostenrijk een landencode, namelijk: .at
  • Deze punt, gevolgd door de letters A en T worden achter de domeinnaam geplaatst.

Het netnummer in Oostenrijk

Net zoals in andere landen hebben ook de steden in Oostenrijk een netnummer. Wanneer men bijvoorbeeld vanuit Nederland naar Europese landen belt, vervalt meestal de eerste nul van het netnummer. Mocht het nummer van diegene die je in Oostenrijk wilt bellen een nummer in bijvoorbeeld Wenen zijn, dan is het netnummer 1 (één). Het nummer wat je moet kiezen wordt dan: 00431 gevolgd door het nummer van de persoon of het bedrijf wat je wilt bellen.

Meer:

Plaats een reactie