Landnummer Portugal

Heb je een familielid die woont in Portugal of verblijf je zelf op vakantie in Portugal en wil je jouw familieleden laten bellen naar de vaste lijn? Kreeg je een telefoontje van een Portugees telefoonnummer en wil je op basis van het netnummer weten van waar het telefoonnummer afkomstig is? Hieronder vind je meer informatie over het landnummer van Portugal en de verschillende Portugese netnummers.

Landnummer van Portugal: +351

In Portugal hanteert men het landnummer +351, niet te verwarren met het landnummer van Peru (+51) of Ethiopië (+251). Bel je via een draaitelefoon? Dan dien

Landnummer Portugal
De vlag van Portugal

je het volledige nummer 00351 in te geven. Net zoals in Nederland kan je het plusteken dus gewoon vervangen door twee keer een nul.

Om een Portugees nummer te bellen dien je +351 in te tikken en vervolgens het telefoonnummer in te geven. Vaak geeft men een Portugees telefoonnummer door met voorafgaand een 0. Die nul dien je dan weg te laten en te vervangen door het landnummer van Portugal. Ontvang je bijvoorbeeld het telefoonnummer 08765.654321? Dan tik je: 00351.8765.654321 in.

Het landnummer van Portugal wordt enerzijds voorafgegaan door dat van Gibraltar (+350) en vervolgens opgevolgd door het landnummer van Luxemburg (+352), dat ander klein Europees landje. Het landnummer van Portugal behoort tot de derde zone, waartoe onder andere ook Nederland (31), België (+32) en Italië (+39) behoren. Andere delen van Europa, zoals Duitsland (+49) en Groot-Brittannië (+44), behoren dan weer tot zone 4.

Netnummer Portugal

Naast de landcode is ook vaak een netnummer weergegeven. Aan de hand van het netnummer kan je achterhalen de locatie van de oproep achterhalen. Elke Portugese netcode bestaat uit een 2 gevolgd door één of twee andere getallen. Zo is het netnummer van Aveiro bijvoorbeeld 234, terwijl dat van Faro en Porto respectievelijk 289 en 22 zijn.

Het netnummer komt ook in Portugal steeds na het landnummer. Zo zal een Portugees telefoonnummer uit Porto steeds als 022 genoteerd worden, dat bij een oproep vanaf het buitenland als 00351.22 wordt geschreven. In het geval van een telefoonnummer afkomstig uit Aveiro is dat dan weer 00351.234. Via de Engelstalige versie van Wikipedia kan je een prefix lijst vinden met alle netnummers te Portugal. Zo achterhaal je eenvoudig de afkomst van een inkomend telefoontje.

Meer:

Plaats een reactie