Landnummer USA

Bellen naar een vaste lijn in de Verenigde Staten? Als je niet weet hoe het moet is het schier onmogelijk om juist terecht te komen ook al heb je het juiste telefoonnummer in handen. Wat je nodig hebt, naast de internationale toegangscode, is immers het landnummer van de Verenigde Staten. Door dat landnummer toe te voegen aan het nummer dat je draait kom je probleemloos terecht bij de persoon die je wilt bereiken.

Landnummer van de Verenigde Staten (USA)

Landnummer USA
De vlag van USA (Verenigde Staten)

Het landnummer van de Verenigde Staten is heel er gemakkelijk te onthouden. Het is immers +1. Natuurlijk moet je daar bij het bellen nog de internationale toegangscode, ook wel exit code, van het land van waaruit je belt aan toevoegen. In Nederland en de meeste andere landen is die zogenaamde exit code simpelweg 00. Het volledige landnummer van de Verenigde Staten vanuit Nederland en de meeste andere landen is dus 001.

Hoe gaat dat dan in de praktijk in zijn werk? Je neemt eerst en vooral het nummer dat je wilt bereiken bv. 0987654321. De 0 aan het begin schrap je en vervang je door het landnummer dat we net gezien hebben. Het volledige nummer dat je intoetst is dus 001987654321. Het landnummer is eigenlijk voor internationale gesprekken wat het netnummer is voor nationale. Let wel op: dat betekent niet dat je het netnummer weg kunt laten. Ook dat nummer is nog altijd belangrijk om goed terecht te komen!

Landcode Verenigde Staten

Landcode is een synoniem van landnummer. De landcode van de Verenigde Staten bij het telefoneren is dus ook +1. Landcode kan echter ook staan voor een hele resem internationale afspraken om de herkomst van producten en diensten duidelijk te maken. Wat de Verenigde Staten betreft is de 2-letterige landcode US en de 3-letterige landcode USA. De landcode in cijfers is 840 en de ISO-code ISO 3166-2:US. Aan het surfen op het web en wil je op een Amerikaanse website terecht komen? Voeg dan de extensie .us aan het webadres toe.

Netnummer Verenigde Staten

Het netnummer is een verwarrende term. Aan de ene kant wordt het gebruikt als synoniem voor landnummer, maar aan de andere kant heeft het ook een eigen betekenis. Het netnummer is immers de cijfercode die aangeeft in welke regio het toestel staat. Net zoals in Nederland heeft elke streek in de Verenigde Staten een eigen netnummer. Dit nummer is normaal echter wel al vervat in het telefoonnummer dat je hebt en dat na het landnummer moet geplaatst worden.

Meer:

Plaats een reactie